Home » Energielabel » Nijmegen

Energielabel Nijmegen aanvragen

U bent op zoek naar een kwalitatief energielabel Nijmegen voor uw woning of bedrijfspand. Profiteer dan van 13 jaar energielabel ervaring voor het beste energielabel en een hogere (verkoop)waarde van uw woning of bedrijfspand.

Aardige kerel, weet wat hij doet en vooral vlot in beschikbaarheid. Duidelijk in wat hij doet. Zeer prettig om mee te werken.” – Karin ⭐⭐⭐⭐⭐

Per 2015 heeft elke woningeigenaar een voorlopig energielabel gekregen van de overheid. Dit kon men tot eind 2020 zelf online definitief maken. Vanaf 1 januari 2021 geldt een andere rekenmethodiek, de NTA 8800 waarvoor een woningbezoek noodzakelijk is. Het definitieve energielabel, de energie-index oftewel de nieuwe EPC berekening, geven inzicht in de energieprestatie van uw woning, flat of bedrijfspand. Door mij kunt u eenvoudig en snel het energielabel woning of energielabel bedrijfspand laten opstellen.

Na 12 jaar lang heel Nederland doorkruist te hebben is mijn werkgebied sinds 2021 een stuk overzichtelijker geworden. Energielabels en energieadviezen voor woningen en bedrijfspanden stel ik nu vooral op in de regio waar ik geboren en getogen ben, de prachtige stad en gemeente, Nijmegen. Als gecertificeerd erkend deskundige en epa-w / epa-u energie adviseur ben ik sinds 2009 gediplomeerd en mag ik EPA-inspecties en keuringen doen en een energielabel afgeven.

En dat doe ik allemaal zoveel mogelijk in de gemeenten Nijmegen, Heumen, Wijchen, Beuningen, Berg en Dal, Mook en Middelaar, Land van Cuijk, Lingewaard, Overbetuwe en Arnhem. Hier vallen onder andere de volgende plaatsen in: Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Wijchen, Druten, Malden, Mook, Molenhoek, Groesbeek, Berg en Dal, Beek-Ubbergen, Ooij, Cuijk, Grave, Bemmel, Gendt, Elst, Huissen, Arnhem, Oosterhout, Lent, Millingen aan de Rijn, Heumen, Nederasselt, Overasselt, Weurt en Lent.

Werkgebied energielabel Nijmegen

In Nijmegen verzorg ik energielabels voor woningen en bedrijfspanden in alle wijken. Daarom ben ik goed bekend met de diverse bouwstijlen en hoe de woningen en bedrijfspanden in de basis zijn geïsoleerd en wat de aandachtspunten zijn.

Hieronder een overzicht van de wijken, buurten en straten in Nijmegen waarin ik de afgelopen jaren energielabels heb opgesteld. Misschien zit uw straat er ook wel tussen! Zo niet, dan voeg ik hem graag toe!

Energielabels Nijmegen-Centrum

In de buurten Benedenstad en Stadscentrum de straten:

Derde walstraat – Doddendaal – Hertogstraat – Houthof – Houtstraat – Kronenburgersingel – Lage Markt – Mariënburg – Nieuwstraat – Oranjesingel – Plein 1944 – Prins Hendrikstraat – Regulierstraat – St. Canisiussingel – Stieltjesstraat – Tweede Walstraat – Van Schevichavenstraat

Energielabels Nijmegen-Oost

In de buurten Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg en Kwakkenberg:

Archipelstraat – Atjehstraat – Bachstraat – Berg en Dalseweg – Bijleveldsingel – Borneostraat – Broerdijk – Burghardt van den Berghstraat – Corduwenerstraat – Daalsehof – De Ruyterstraat – Dominicanenstraat – Drususstraat – Eleonoraweg – Evertsenstraat – Frans Halsstraat – Fransestraat – Graafseweg – Groesbeeksedwarsweg – Hugo de Grootstraat – Jacob Canisstraat – Jan de Wittstraat – Jan van Goyenstraat – Javastraat – Jozef Israëlsstraat – Kwakkenbergweg – Lindenlaan – Madoerastraat – Mariënboomseweg – Molenveldlaan – Mozartstraat – Populierstraat – Professor van der Heijdenstraat – Schoolstraat – St. Annastraat – Stijn Buysstraat – Sumatraplein – Surinameweg – Tooropstraat – Valkenburgseweg – Van de Havestraat – Van Dulckenstraat – Van Goorstraat –  Van Haapsstraat – Van heutszstraat – Van Spaenstraat – Vondelstraat

Energielabels Nijmegen-Noord

In de buurten Oosterhout en Ressen:

Hofkersstraat – Kruidenstraat – Volsellastraat – Woerdsestraat

Energielabels Nijmegen-Midden

In de buurten Goffert, Hazenkamp, Heijendaal, Nije Veld en St. Anna:

Albert Schweitzerlaan – Beverweg – Dukaatstraat – Gaffelstraat – Guido Gezellestraat – Hatertseweg – Hermelijnstraat – Houtlaan – Karbouwstraat – Leeuwstraat – Muntweg – Okapistraat – Oude Molenweg – Ruusbroecstraat – Tarweweg – Vossenlaan – Wezenlaan – Wolfstraat

Energielabels Nijmegen-Nieuw-West

In de buurten Hees, Heseveld en Neerbosch Oost:

Bredestraat – Breehofstraat – Daniëlsplein – Engelenstraat – Jan Brinkhoffplantsoen – Joubertstraat – Kaaplandstraat – Klimopstraat – Kometenstraat – Mazurkastraat – Rozemarijnstraat – Serenadestraat – Symfoniestraat – Vlietstraat – Wolfskuilseweg – Zonstraat

Energielabels Nijmegen-Oud-West

In de buurten Biezen en Wolfskuil:

Biezenstraat – Bosduifstraat – Fuutstraat – Havikstraat – Kamperfoeliestraat – Korhoenstraat – Maasstraat – Molenweg – Oude Nonnendaalseweg – Pluvierstraat – Zwaluwstraat

Energielabels Nijmegen-Zuid

In de buurten Brakkenstein, Grootstal, Hatert en Hatertse Hei:

Aldenhaagstraat – Brakkensteinweg – d’Almarasweg – Deken Hensburchstraat – Driehuizerweg – Einsteinstraat – Fransen van de Puttestraat – Goeman Borgesiusstraat – Goselingstraat – Heiweg – Kanunnik van Mulicomstraat – Kwekerijweg – Remmersteinstraat – Sandenburgstraat – Schouwenburgstraat – Van Peltlaan – Vanenburgstraat

Energielabels Dukenburg

In de wijk Dukenburg:

Aldenhof – Lankforst – Malvert – Meijhorst – Spijkerhofplein – Tolhuis – Weezenhof – Zwanenveld

Energielabels Lindenholt

In de buurten De Kamp, ’t Acker, ’t Broek en Westkanaaldijk:

De Gildekamp – De Meeuwse Acker – De Steekse Acker – De Wellenkamp – Hegdambroek – Hillekensacker – Horstacker – Leuvensbroek – Lindenhoutseweg – Nieuwstadweg – St. Agnetenweg – Weteringweg – Zwanenstraat.

Een energielabel met kwaliteitsgarantie

Elke markt heeft zijn cowboys en dat is ook zo in de markt van de energielabels. Waar de cowboys met regelmaat termen als “goedkoopste” of “laagste prijs garantie” gebruiken ligt bij mij de nadruk op kwaliteit. Laagste prijs en kwaliteit zijn immers nooit goede vrienden geweest. Met andere woorden, als u mij het opstellen van een energielabel Nijmegen toevertrouwd, net als velen voor u, dan zorg ik ervoor dat het resultaat maximaal is. En dat heeft dan ook weer financiële voordelen ten aanzien van de verkoopwaarde van uw woning of duurzaamheidskorting op uw hypotheek. Haalt uw woning een bepaald energielabel niet dan help ik u graag verder met een advies voor energiebesparende maatregelen.

 

Tot wanneer is een energielabel geldig?

Vanaf de opnamedatum of bezoekdatum van het gebouw is het energielabel tien jaar geldig. Als het gebouw bijvoorbeeld is opgenomen op 8 maart 2022 dan is het energielabel dus geldig tot 8 maart 2032. Dat een energielabel nog steeds geldig is wil niet zeggen dat de uitkomst nog steeds overeenkomt met de huidige situatie. Er kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen zijn toegepast of spouwmuren zijn na-geïsoleerd die het energielabel verbeteren.

 

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel hangen af van een aantal kenmerken van een gebouw, waaronder het bouwjaar, de labelplichtige gebruiksoppervlakte en de gebruiksfunctie. Ook de beschikbaarheid van technische informatie is medebepalend voor de prijs. Denk daarbij aan bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten, doorsnede- en detailtekeningen). De beschikbaarheid hiervan zal het berekenen van het energielabel iets eenvoudiger maken en daarmee de prijs van een energielabel iets kunnen verminderen. Bij de kosten van een energielabel Nijmegen hou ik rekening met vaste tarieven binnen een straal van 15km rond Nijmegen. Bij spoedaanvragen gaan de kosten omhoog omdat andere klussen moeten wijken en de werkzaamheden iets ongunstiger te plannen zijn.

 

Energielabel Nijmegen voor uw woning

Op het moment dat u uw woning gaat verhuren, verkopen of bij oplevering heeft u een verplicht energielabel nodig. Bij verkoop of verhuur van uw huis in Nijmegen en omgeving stel ik conform de laatste wet- en regelgeving energielabels voor particuliere woningen of appartementen op. Allereerst maak ik een afspraak voor inspectie van de woning, de energieprestatie zal ik dan beoordelen, oppervlaktes inmeten en overige zaken opnemen. Nadat het energielabel berekend en geregistreerd is in de landelijke database van de RVO is het energielabel definitief. Zie voor meer info de pagina energielabel woning.

 

Energielabel Nijmegen voor uw bedrijfspand

Als ondernemer bent u het liefst druk met uw bedrijf en zo min mogelijk met randzaken. Het energielabel is in de beleving vaak een randzaak en ondernemers hebben vaak al tijd tekort. Als u mij het energielabel voor uw zakelijke pand, bedrijfsgebouw of bedrijfspand in Nijmegen laat verzorgen dan regel ik dit van A tot Z. Denk bijvoorbeeld aan kantoren, scholen, hotels, winkels en andere utiliteitsgebouwen. Voor publieke gebouwen (banken, ziekenhuizen, musea en grote winkelpanden) en gebouwen van overheidsinstanties groter dan 250m2 geldt dat het energielabel zichtbaar opgehangen moet worden. Lees meer op de pagina energielabel bedrijfspand.

Energielabel woning of bedrijfspand checken

Weet u niet of uw woning of bedrijfspand al is voorzien van een energielabel? Op de website https://www.ep-online.nl/ van de Rijksoverheid kunt u dit eenvoudig nagaan door te zoeken met uw postcode en huisnummer. Als er een energielabel bekend is dan krijgt u te zien wat het energielabel is en wanneer deze is geregistreerd.

 

Hoe kan ik een energielabel Nijmegen aanvragen?

Heel simpel, door uw aanvraag te doen via de pagina energielabel woning aanvragen of energielabel bedrijfspand aanvragen en daar de adresgegevens van het pand waarvoor u het energielabel wilt laten opstellen in te vullen. Ik neem dan snel contact met u op inclusief een offerte om een afspraak te maken voor een opname op locatie.

Deze pagina is geüpdatet op 05-05-2024.

energielabel nijmegen

© IntoNijmegen / Wilger Brevoord

Vragen? Stuur mij een berichtje!

6 + 14 =

Foto Bas Albers