Het belang van een goed energielabel wordt nog meer benadrukt met de nieuwe regulering voor middenhuurwoningen die vanaf 2024 van kracht zal zijn.

De huurprijsbescherming op basis van het woningwaarderingsstelsel (WWS) zal bij 187 punten komen te liggen, wat betekent dat de meeste huurwoningen onder de €1000 zullen gaan kosten. Het WWS bepaalt de maximale huurprijs op basis van de kwaliteit van een woonruimte, waarbij onder andere het energielabel wordt meegewogen. Door de regulering zal ruim 90% van de huurwoningen bij een nieuw huurcontract onder de €1000 worden verhuurd, waarmee het grootste deel van de excessen uit de markt gehaald wordt.

Het stimuleren van de bouw van nieuwe middenhuurwoningen gaat hand in hand met het moderniseren van het puntensysteem van het WWS, waarbij de waardering van duurzaamheid en bijvoorbeeld de buitenruimte van de huurwoning een rol zullen spelen. Het is dus van groot belang voor huiseigenaren om te zorgen dat hun woning een goed energielabel heeft om zo een hogere score op het WWS te behalen en de huurprijs te verhogen.

BRON: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/10/14/vanaf-2024-meeste-huurwoningen-onder-de-%E2%82%AC1000